Nyitóoldal

Igmándi Jobboldali Kör

Magyarok Parkja

VisszatekintőHarangszentelés Szőkepusztán

2006. április 16.Kiemelkedő mérföldkő volt Szőkepuszta történelmében a húsvétvasárnap. E jeles napon szentelték fel és áldották meg a település központjában azt az új harangot, amely példás összefogás eredményeként került a hangulatos nyírfaligetbe. Elöljáróban Márkus János, az Igmándi Jobboldali Kör nevében köszöntötte a helység apraját-nagyját, a környező puszták népét és a prominens vendégeket.

Ezt követően Szentirmay Károly - a Kör tagja -, ünnepi beszédben foglalta össze a harangszenteléshez vezető utat.A továbbiakban a nagyigmándi Amatőr Kulturális Társulat tagjai egyedülálló zenés-énekes produkcióval emelték az esemény fényét, pazar előadásmódban.Az elismerő taps után dr. Márkus Jánosné méltatta a harang születését, külső-belső tulajdonságait, vagyis a harang lelkét.

Mert a harangoknak is van lelkük !Szőkepuszta szépen csengő ércharangját Simonics Péter katolikus plébános szentelte meg és Sugár Tamás református lelkész áldotta meg.

A sudár harangláb nemzetiszínű szalagját Vörös János vágta át az ott élők képviseletében.Aztán mindenki kondíthatott egyet a lélekemelő pillanatokban - ám a továbbiakban csak születés, halál, és rendkívüli esemény idején szabad meghúzni a harangkötelet !Végül a párás, de üde harsányzöld környezetben az adományozók kisebb állófogadást adtak a pusztákon élők tiszteletére, a gyereksereg legnagyobb örömére. A nagyigmándi Radeczky-huszárok tették színesebbé az eseményt.

Gáspár Gusztáv